Mainos
Mainos

Enestam: Viron viisumipakko poistunee vasta vuoden 1997 lopulla

Sisäministeri Jan-Erik Enestam esittää, että Suomen ja Viron viisumipakon purkamisesta tehdään sopimus vuodenvaihteessa. Hän arvioi kuitenkin Turun Sanomien ja Savon Sanomien haastattelussa, että viisumivapaus voi käytännössä tulla voimaan vasta ensi vuoden loppupuolella.

Tähän asti on arveltu, että viisumivapaus toteutuisi jo ensi vuoden alussa. Suomen Virolle asettamien ennakkoehtojen täyttäminen vaatii Enestamin mukaan kuitenkin jonkin verran aikaa.

Suomi vaatii Viroa siirtymään koneluettavaan passiin ja kokoamaan passitiedot keskusrekisteriin, jotta varastetuista ja väärennetyistä passeista päästäisiin eroon. Lisäksi Viron on sitouduttava ottamaan takaisin laittomasti Viron kautta Suomeen tulleet ihmiset.

Suomi on valmistautunut avustamaan Viroa taloudellisesti passijärjestelmän uudistamisessa. Eräiden arvioiden mukaan Suomen panostus hankkeeseen olisi noin 4,5 miljoonaa markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme