Mainos
Mainos

Enestan moittii Soininvaaraa energialausunnoista

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam arvostelee vihreiden puheenjohtajaa Osmo Soininvaaraa väärän tiedon levittämisestä, kun tämä syyttää hallitusta raskaan teollisuuden suosimisesta päästökauppasuunnitelmissaan.

Soininvaara epäili viikonvaihteessa, että päästökaupan ulkopuolisten alojen kuten kotitalouksien ja liikenteen osuus säästötarpeesta nousee kohtuuttoman ankaraksi, kun ilmaisia päästöoikeuksia jaetaan avokätisesti teollisuudelle ja voimayhtiöille.

Enestam vakuuttaa kaikkien alojen joutuvan kantamaan vastuunsa ilmaston lämpenemisestä ja teollisuuden olevan päästökaupan ensisijainen maksumies.
-Tällaisia kaavailuja hallituksella ei ole ja tällaiseen olettamaan perustuvat laskelmat joutavat romukoppaan, Enestam torjuu tiedotteessaan.

Hänen mukaansa komissio myös valvoo varsin tarkoin sitä, että kilpailutilanteessa oleville yrityksille ei anneta liian löysästi päästöoikeuksia vastoin valtiontukia koskevia EU:n säädöksiä. Hallitusohjelman mukaisesti ensimmäisen päästökauden oikeudet jaetaan ilmaiseksi.
-Päästöoikeuksien tekeminen maksullisiksi olisi tuonut vielä yhden taakan lisää teollisuudelle, mikä olisi tässä tilanteessa voinut olla haitallista kilpailukyvyn kannalta, Enestam perustelee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme