Mainos
Mainos

Englannin lukiosuosio mykistää – lähes kaikki suorittavat

Englannin kielen asema vieraana kielenä pysyy ylivoimaisesti. Kaikista Suomen lukiolaisista peräti 99,7 prosenttia suoritti tänä keväänä englannin oppimäärän.

Myös ruotsin tai suomen suorittaneiden määrä on lähellä sataa prosenttia, yhteenlaskien 98,8.

Seuraavina tilastoissa ovat saksa (23 %), espanja (16,6), ranska (16,4) ja venäjä (8). Tilastokeskuksesta kerrotaan, että kärkikielien asema on pysynyt viime vuosina hyvin vakaana.

 Lukioissa luetaan vielä latinaakin, sen oli valinnut keväällä 2013 lukionsa päättäneistä 1,5 prosenttia.

Muutoksia on enemmän harvinaisemmissa kielissä, mutta niiden osuudet lukion oppimäärän suorittaneilla jää muutamaan prosenttiin tai alle.

Englanti, ruotsi ja suomi ovat pääosin pakollisia kieliä. Saksa, espanja, ranska, venäjä ja muut vieraat kielet ovat yleensä valinnaisia.

Kuriositeettina mainittakoon, että lukioissa luetaan vielä latinaakin, sen oli valinnut keväällä 2013 lukionsa päättäneistä 1,5 prosenttia. 

Tytöt ottavat enemmän ylimääräisiä kieliä kuin pojat. Pojat puolestaan lukevat enemmän pitkää matematiikkaa kuin tytöt. Pojista pitkän matematiikan oppimäärän oli valinnut 50 ja tytöistä 33 prosenttia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme