Mainos
Mainos

Ennakkoäänestyksessä hiljainen päivä

Kuntavaalien ennakkoäänestys jatkui tänään hieman eilistä laimeampana. Äänestämässä kävi ennakkotietojen mukaan noin 52 000 kansalaista.

Kuntavaaleissa oli sunnuntaihin mennessä äänestänyt runsaat 550 000 henkeä, mikä on 13,1 prosenttia kaikista äänioikeutetuista. Äänestysprosentti oli nyt vähän korkeampi kuin vastaavaan aikaan edellisten kunnallisvaalien alla syksyllä 2004, jolloin se jäi alle 13:n.

Kaskisissa ja Lestijärvellä jo kolmannes on äänestänyt vaaleissa. Lähellä samaa tilannetta ollaan Kivijärvellä ja Muoniossa. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla jäädään vielä hieman alle 10 prosentin lukemiin.

Ennakkoäänestys jatkuu kotimaassa vielä huomenna ja ylihuomenna. Silloin äänestyspaikoilla odotetaan kiirettä. Aiemmissa vaaleissa ennakkoäänestyksen kaksi viimeistä päivää ovat olleet ylivoimaisesti vilkkaimpia. Edellisissä kuntavaaleissa kumpanakin loppupäivänä äänestämässä kävi parisataatuhatta kansalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme