Mainos
Mainos

Ennakkoäänestyksestä paljastui tuplalipukkeita - mitä äänille tapahtui?

Uudenmaan vaalipiirilautakunnan sihteeri Tuomas Nurmi kertoo, että ennakkoäänten laskennassa paljastui uudenlainen ilmiö. Äänestyslipukkeeseen oli tarttunut toinenkin äänestyslipuke. Asia on selvinnyt, kun äänestyslippu on otettu pois kuoresta.

– En tiedä johtuuko se painatuksesta tai leikkaamisesta, mutta tämä on johtanut joissain tilanteissa siihen, että ääni on yhdessä ja leima toisessa lipukkeessa. Olemme hyväksyneet nämä äänet, jos on ollut selvää, että äänestäjä ei ole sitä huomannut. Näin ei kuitenkaan saisi käydä, Nurmi sanoo.

Asiasta on tiedotettu niin vaalitoimitsijoita kuin oikeusministeriötäkin.

MTV3 Uutisiin otti aiemmin tänään yhteyttä äänestäjä, joka epäili saaneensa virheellisen äänestyslipukkeen Karkkilassa. Lukijan mukaan lipukkeessa ei ollut siihen kuuluvaa ympyrää, vaan se oli tyhjä, taitettu paperi.

Nurmi sanoo, että yhtään kelvotonta äänetyslipuketta ei ole heidän tietoonsa tullut.

– Laskennassa ei ole tullut esille yhtään vääränlaista äänestyslipuketta, vain oikeusministeriön painattamia. Jos tällaisia lipukkeita tulisi vastaan, sääntö käskee mitätöimään äänen, vaikka siinä olisi äänestyspaikan leima.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme