Mainos
Mainos

Ennakkoäänestys jatkui verkkaisena

Ennakkoäänestys on vetänyt aiempaa nihkeämmin väkeä. Tähän mennessä äänensä on antanut 17,3 prosenttia äänioikeutetuista, kun vuonna 2000 osuus oli 19,8 prosenttia.

Presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestys on jatkunut edelleen viime vaaleja laimeammin. Kolmantena äänestyspäivänä äänensä kävi antamassa 198 171 kansalaista, mikä on 4,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Äänestysprosentti on tähän mennessä 2,5 prosenttiyksikön verran edellisiä presidentinvaaleja alhaisempi. Kun nyt äänensä on antanut 17,3 prosenttia, vuoden 2000 presidentinvaaleissa oli äänestänyt 19,8 prosenttia äänioikeutetuista. Tuolloin äänestäneitä oli kaikkiaan lähes 784 000. Nyt ollaan jäljessä noin 82 000 äänen verran.

Naisia äänestäneistä on tähän mennessä lähes 400 000 ja miehiä hieman yli 300 000.

Ennakkoäänestys jatkuu ensi ensi tiistaihin asti.

Ennakkoäänestys osin auki viikonloppunakin

Ennakkoäänestyspaikat ovat avoinna myös huomenna ja sunnuntaina. Niiden aukioloajat kuitenkin vaihtelevat kunnittain. Joillakin paikkakunnilla ovet aukeavat jo aamuyhdeksältä ja jotkut saattavat olla auki myöhään iltapäivällä. Yleisimmin äänestys on mahdollista noin neljän tunnin ajan aamupäivästä iltapäivään.

Äänestyspaikat ovat samat kuin vaalin ensimmäisellä kierroksella. Ne sijaitsevat kunnasta riippuen mm. posteissa sekä kuntien virastoissa ja kirjastoissa. Viikonloppuna äänestyspaikkoja on kuitenkin auki vähemmän kuin arkisin.

Äänestää voi missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Mukana on oltava kuvalla varustettu henkilökortti. Postitse kotiin tulleen ilmoituskortin esittäminen nopeuttaa äänestystä.

Ilmoituskortin mukana on luettelo äänestäjän oman vaalipiirin alueella olevista äänestyspaikoista. Kaikista ennakkoäänestyspaikoista on tiedot Internetissä osoitteessa .

Toisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 29. tammikuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme