Mainos
Mainos

Ennakkoäänestysinto hiipui tänään

Sunnuntaiäänestäjiä oli kuusi vuotta sitten kaksi kertaa enemmän, yli 176 000. Naiset ovat olleet miehiä aktiivisempia ennakkoäänestäjiä.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestys jatkui tänään vuoden 2000 vaaleja verkkaisempaan tahtiin. Äänestämässä kävi hieman alle 89 000 äänestäjää, mikä vastaa 2,2 prosenttia äänioikeutetuista. Tämän päivän jälkeen äänestysprosentti nousi 17,2 prosenttiin.

Tahti on alkukirin jälkeen hiipunut hitaammaksi kuin kuusi vuotta sitten; silloin vastaavassa vaiheessa ennakkoäänestystä äänestysprosentti oli noussut 19,2 prosenttiin. Sunnuntaiäänestäjiä oli kuusi vuotta sitten kaksi kertaa enemmän, yli 176 000.

Naiset ovat tuttuun tapaan olleet miehiä aktiivisempia ennakkoäänestäjiä. Sunnuntain jälkeen äänensä oli antanut yli 400 000 naista ja hieman alle 300 000 miestä.

Ennakkoäänestys jatkuu vielä huomenna ja tiistaina. Perinteisesti kaksi viimeistä ennakkoäänestyspäivää ovat olleet vilkkaimpia. Ennakkoäänestyspaikkoja on kotimaassa yhteensä 849.

Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntai, 15. tammikuuta. Presidentinvaalien toinen kierros järjestetään tarvittaessa 29. tammikuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme