Mainos
Mainos

Ennakkoäänestysinto jatkunut vaisuna

Iltapäivän tietojen mukaan äänestysaktiivisuus puolittui eilisen 4,9:stä 2,4:ään prosenttiin äänioikeutetuista.

Presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestys jatkui tänään kipakassa pakkasessa melko vaisuna. Äänestämässä kävi vain noin puolet eilisen määrästä. Neljäntenä äänestyspäivänä äänensä antoi vain noin 97 000 kansalaista, kun heitä eilen oli lähes 200 000.

Iltapäivän tietojen mukaan äänestysaktiivisuus puolittui eilisen 4,9:stä 2,4:ään prosenttiin äänioikeutetuista.

Luvut ovat yhä selvästi alhaisemmat kuin kuusi vuotta sitten. Tuolloin uurnilla oli käynyt runsaat 900 000 kansalaista, nyt noin 100 000 vähemmän.

Äänestäneiden osuus nousi vuoden 2000 neljäntenä äänestyspäivänä 22,8 prosenttiin. Siitä on jääty jälkeen yli kolme prosenttiyksikköä. Viimeisten äänestyspaikkojentänään sulkeutuessa luku oli 19,7 prosenttia.

Naisia äänestäneistä on tähän mennessä yli 100 000 enemmän kuin miehiä. Naiset johtavat luvuin 451 123- 349 605.

Äänestyspäiviä kolme jäljellä

Ennakkoäänestys jatkuu ensi ensi tiistaihin asti. Äänestyspaikat ovat avoinna myös huomenna. Niiden aukioloajat kuitenkin vaihtelevat kunnittain. Joillakin paikkakunnilla ovet aukeavat jo aamuyhdeksältä ja jotkut saattavat olla auki myöhään iltapäivällä. Yleisimmin äänestys on mahdollista noin neljän tunnin ajan aamupäivästä iltapäivään.

Äänestyspaikat ovat samat kuin vaalin ensimmäisellä kierroksella. Ne sijaitsevat kunnasta riippuen mm. posteissa sekä kuntien virastoissa ja kirjastoissa. Viikonloppuna äänestyspaikkoja on kuitenkin auki vähemmän kuin arkisin.

Äänestää voi missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Mukana on oltava kuvalla varustettu henkilökortti. Postitse kotiin tulleen ilmoituskortin esittäminen nopeuttaa äänestystä.

Ilmoituskortin mukana on luettelo äänestäjän oman vaalipiirin alueella olevista äänestyspaikoista.

Toisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 29. tammikuuta.

Kaikista ennakkoäänestyspaikoista on tiedot Internetissä osoitteessa www.vaalit.fi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme