Mainos
Mainos

Ennakkoäänestyspaikkojen määrä kasvaa kevään vaaleissa

Huhtikuun eduskuntavaaleissa on yhteensä 901 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa kotimaassa. Paikkojen määrä on kasvanut viime eduskuntavaaleista noin 40:llä. Ennakkoäänestyspaikat ovat pääosin kunnantaloilla, kirjastoissa tai muissa kuntien virastoissa ja laitoksissa.

Yhä useampi ennakkoäänestyspaikka on kauppakeskuksessa. Tällaisia paikkoja on 96, kun viime eduskuntavaaleissa niitä oli viitisenkymmentä. Postin ennakkoäänestyspaikat ovat vähentyneet, niitä on tulevissa vaaleissa 66. Liikkuvia ennakkoäänestyspaikkoja esimerkiksi äänestysbusseissa ja saariston yhteysaluksilla on 51.

Vaalipäivän äänestyspaikkoja (äänestysalueita) huhtikuun vaaleissa on 2 361. Vaalipäivän äänestyspaikkojen määrä on vähentynyt edellisistä eduskuntavaaleista 250:llä.

Luettelo kaikista kotimaassa ja ulkomailla olevista yleisistä ennakkoäänestyspaikoista on oikeusministeriön vaalisivuilla www.vaalit.fi. Luettelosta voi tarkistaa ennakkoäänestyspaikkojen osoitteet ja aukioloajat.

Eduskuntavaalit toimitetaan 17. huhtikuuta. Ennakkoäänestys on kotimaassa 6. – 12. huhtikuuta ja ulkomailla 6. – 9. huhtikuuta. Osa ennakkoäänestyspaikoista on avoinna vain tiettyinä ennakkoäänestyspäivinä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot