Mainos
Mainos

Ennakkoääni voitava antaa myös ruotsiksi

Oikeuskansleri Paavo Nikulan mukaan Postilla on velvollisuus palvella kansalaisia kunnallisvaaleissa kaksikielisillä alueilla myös ruotsin kielellä.

Nikula perustaa päätöksensä kielilakiin, jonka mukaan valtion määräysvallassa olevan yhtiön on palveltava kansalaisia suomeksi ja ruotsiksi. Nikulan mukaan äänioikeuden käyttäminen on jokaiselle kansalaiselle niin tärkeä asia, että Suomen Posti Oy:n on taattava sitä varten riittävä kaksikielinen palvelu.

Vantaalta kotoisin oleva ruotsinkielinen henkilö oli kannellut oikeuskanslerille. Kantelijan ennakkoäänestäminen viime eduskuntavaaleissa ei ollut onnistunut, koska Postin vaalitoimitsija ei osannut ruotsia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot