Mainos
Mainos

Ennakkosuosikki Niinistö haastaa Sinnemäen

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistöä pidetään pienoisena ennakkosuosikkina puolueen puheenjohtajakisassa, arvioi MTV3:n politiikan toimittaja Raimo Pitkänen. Hänen mukaansa kaksinkamppailu käydään todennäköisesti Niinistön ja nykyisen puheenjohtajan Anni Sinnemäen välillä.

– Jäsenille ja piireille tehdyn kyselyn mukaisesti Ville Niinistö näyttää olevan suosituin ehdokas. Sinnemäki kärsii ehkä puolueen keväisestä eduskuntavaalitappiosta ja joutuu kantamaan siitä vastuuta. Tämä on ennakkoasetelma, Pitkänen summaa.

– Tietysti ei ole aivan varmaa, kuka tulee voittamaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomen historiassa, kun jäsenäänestys ratkaisee puolueen puheenjohtajan. Virallisesti asiasta päättää puoluekokous, mutta puoluekokous on sitoutunut jäsenäänestyksen tulokseen.

Vihreiden uusi johtaja valitaan iltapäivällä puoluekokouksessa Kuopiossa. Sinnemäen ja Niinistön lisäksi ehdokkaina ovat ryhmän toinen varapuheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto ja rovaniemeläinen tutkija Mika Flöjt.

Politiikan toimittaja ennustaa vihreiden linjan pysyvän samana, vaikka puheenjohtaja vaihtuisi ja Sinnemäki joutuisi jättämään pestinsä.

– Vihreille se tuskin tarkoittaa kovin suurta linjanmuutosta, sillä Ville Niinistö ja Anni Sinnemäki ovat olleet samoilla linjoilla esimerkiksi hallitusneuvotteluissa. Tässä on ollut asetelma, jossa Outi Kahiluotoa pidetään vasemmistolaisimpana ja Ville Niinistöä oikeistolaisimpana, jos puhutaan näillä perinteisillä termeillä, Pitkänen sanoo.

– Käytännössä vihreiden linja ei kuitenkaan muutu - he ovat menossa uuteen kuuden puolueen hallitukseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme