Mainos
Mainos

Ennätykset paukkuvat itärajalla

Kaakkois-Suomessa itärajan liikenne jatkaa huimaa kasvua ja tänä vuonna rajan ylittää yli 10 miljoonaa matkailijaa.

Alkuvuonna kasvu oli edellisvuoteen verrattuna 20 prosenttia. Tilanne pysyy hallinnassa rakennusten korjaustöillä ja komennusväellä.

– Täällä Nuijamaan rajanylityspaikallakin kasvu on ollut 17 prosenttia. Liikenne vilkastuu koko ajan. Nyt tulee taas ennätysvuosi ja 10 miljoonan raja menee rikki, toteaa Nuijamaan tarkastusaseman päällikkö, yliluutnantti Kimmmo Sainio.

Viisumivapaus voi tuoda ryntäyksen matkailijoita

Ennätysvauhtia siivittävät venäläiset matkailijat.

– Nuijamaalla esimerkiksi venäläisten osuus kokonaismatkailijamäärästä on selvästi kasvanut ja on nyt 93,5 prosenttia.

Rajalla on jo pitkään varauduttu myös mahdolliseen viisumivapauden tuloon. Esimerkiksi tarkastusasemilla tehdään korjaustöitä liikenteen turvaamiseksi ja henkilökuntaa Rajavartiolaitos haalii eri puolilta Suomea.

– Ilman, että viisumivapaus tulee, tarvitaan Rajavartiolaitokselle noin 50 uutta ihmistä. Jos viisumivapaus tulee, niin vielä satakunta lisää siihen, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja, eversti Tero Kaakinen.

Mahdollisen viisumivapauden tullessa, ei kukaan osaa arvioida tarkasti liikenteen kasvua.

– Olemme arvioineet, että noin 16 miljoonaa rajanylittäjää tulee vähintään viisumivapaustilanteessa, mutta se voi olla enemmänkin. Tämä arvio on varmaan sitä minimiä, Kaakinen pohtii.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot