Mainos
Mainos

Ennätysmäärä Erasmus-opiskelijoita maailmalla

Erasmus-vaihto ja -harjoittelu kiinnostavat enemmän kuin koskaan. Lukuvuonna 2008 - 2009 EU-rahalla ulkomaille lähti lähes 200 000 korkeakouluopiskelijaa. Ulkomaille lähtijöiden määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna noin 9 prosenttia.

Ulkomaiset opiskelijat innostuivat Suomesta vaihtomaana määrällisesti enemmän kuin suomalaiset innostuivat vaihtoon lähdöstä. Lukuvuonna 2008 - 2009 Suomeen tuli Erasmus-vaihdon kautta 6600 ulkomaista opiskelijaa, mutta suomalaisia korkeakouluopiskelijoita maailmalle lähti 4400.

Erityisesti Erasmus-ohjelman työharjoittelu on kasvattanut suosiotaan. Yrityksissä Erasmus-harjoittelijoiden määrä kasvoi yli 50 prosentilla vuoteen 2007 verrattuna.

Erasmus-opiskelijoiden keskuudessa suosituin Erasmus-vaihtokohde oli Espanja (33 200 opiskelijaa) ja perässä seurasivat Ranska (24 600) ja Saksa (22 000).

Erasmus-apurahan suuruus riippuu kohdemaassa vietetystä ajasta. Erasmus-ohjelmaan kuuluvat EU-maat, Islanti, Norja, Kroatia, Makedonia ja Turkki.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot