Mainos
Mainos

Ennätysmäärä kuntia korottaa veroprosenttiaan

Tuloveroprosenttia nostaa ensi vuodelle 140 kuntaa eli joka kolmas kunta. Yleisin tuloveroprosentti on 19.

Suomen korkein tuloveroprosentti eli 21 on ensi vuonna Karjaalla. Alhaisin veroprosentti on Kauniaisissa ja Maarianhaminassa, joissa kummassakin veroa maksetaan vain 16 prosenttia. Ainoastaan Miehikkälän kunta alentaa veroprosenttiaan.

Maakunnittain tuloveroprosentti on korkein Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa ja alhaisin Ahvenanmaalla ja Uudellamaalla. Tuloveroprosenttien korotukset nostavat kuntien verotuloja noin 80 miljoonaa euroa.

Joka viides kunta on ilmoittanut nostavansa kiinteistöveroprosentteja, joista taloudellisesti merkittävimmät ovat yleinen kiinteistöveroprosentti ja vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti. Kiinteistöveroprosenttien nostot merkitsevät toteutuessaan noin 30 miljoonan euron lisätuloja kunnille.

Veroprosenttien nostamisen syynä on kuntien taloustilanteen pysyminen heikkona.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot