Mainos
Mainos

Ennätysmäärä matkailijoita Lappiin joulukuussa

Lappiin arvioidaan saapuvan tänä vuonna jopa reilut 75 000 joulumatkailijaa lentäen. Eniten joulun tilauslentoja tulee yhä Rovaniemelle.

Lappiin odotetaan joulukuussa jälleen ennätysmäärää matkailijoita. Charter-lentoja saapuu joulukuussa Lapin kentille Kuusamo mukaan lukien noin 380, mikä on 30 enemmän kuin vuosi sitten.

Ilmailulaitoksen Lapin aluejohtajan Kari Sorvarin mukaan lentokoneiden täyttöasteet vaihtelevat. Koska joulumatkailijoita lennätetään joka vuosi suuremmilla koneilla, arvioi Sorvari tänä vuonna Lappiin tulevan reilut 75 000 joulumatkailijaa lentäen.

Eniten joulun tilauslentoja, yli 150, tulee yhä Rovaniemelle. Kittilän lentomäärät kasvavat silti joka vuosi. Tämän joulun kasvu edellisvuotiseen verrattuna on Kittilässä kymmenen prosentin paikkeilla. Pieni ihme on Enontekiön vaatimattoman kentän lentomäärien liki tuplaantuminen joka joulu. Myös Kuusamon joulumatkailu on jatkuvassa kasvussa.

Viipymät pidentyneet

Aluejohtaja Sorvarin mukaan päivälentojen osuus on lappilaisten iloksi vähenemässä ja joulumatkalaiset viipyvät Lapissa usein 3-5 päivää. Useamman päivän viihtyvä matkailija ehtii käyttää ohjelmapalveluita, ruokailla paikallisissa ravintoloissa ja ostaa myös matkamuistoja. Päivämatkalaisten ohjelma on usein tiukka, ja kaikki palvelut kuuluvat matkan hintaan.

Joulukuun ruuhkat ovat Lapissa ainutlaatuisia. Jouluun verrattuna kevään hiihtosesonki ajoittuu pitemmälle aikavälille ja matkailijat tulevat usein junalla tai omalla autolla.

Joulukuussa kiireet pakkaantuvat eniten kahdelle viikonlopulle, jotka ovat tänä vuonna 6.-7. sekä 13.-14. joulukuuta. Niiden osalta lentokenttien kapasiteetit ovat täynnä ja halukkaita matkanjärjestäjiä joudutaan käännyttämään kiitoradoilta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme