Mainos
Mainos

Ennätysmäärä suomalaismatkailijoita Thaimaahan

Turistimassat ovat vallanneet Thaimaan uudelleen. Lämmöstä nauttivien matkailijoiden joukossa on nyt myös ennätysmäärä suomalaisia. Suurin uhka turistille on näinä päivinä rankka lomanvietto. Tänä vuonna Thaimaassa on menehtynyt yli 20 suomalaisturistia.

Thaimaassa lyödään turistiennätyksiä kolme vuotta tsunamin jälkeen. Esimerkiksi Phuketin Patong Beachilla kauppa käy vilkkaana.

- Turisteja tulee yhä enemmän. He tulevat pääosin Australiasta, Ruotsista ja Suomesta, kertoo paikallinen hieroja Mona.

Myös suurlähettiläs Lars Backström kertoo, että turistimäärät lisääntyvät koko ajan.

- Kaksi miljoonaa turistia on tullut tässä kolmen vuoden aikana lisää. Ja suomalaisia tulee paljon, silloin oli alle 100 000, nyt voi olla jopa 130-150 000, Backström laskee.

Khao Lakissa uudet hotellit ovat nousseet entisille paikoille lähelle vesirajaa kaikista varoituksista huolimatta. Tienvarsille pystytetyt kyltit kertovat lähimmän pakoreitin tsunamihälytyksen sattuessa.

Myös Khao Lak vetää turisteja runsaasti siitäkin huolimatta, että nimenomaan Khao Lak kärsi erityisen pahasti tsunamista.

- Liiketoiminta pyörii paremmin kuin osasin odottaa. Luulin, että toipuminen vie viisi vuotta. Nyt kuitenkin ollaan lähes samoissa kuin ennen hyökyaaltoa, kertoo Nangthong Resort –hotellin johtaja Chitladda Sornin.

20 suomalaisturistia menehtynyt tänä vuonna

Thaimaassa on tänä vuonna menehtynyt jo parikymmentä suomalaismatkailijaa. Kaoottinen liikenne ja hengenvaaralliset sähköviritelmät ovat aiheuttaneet ikäviä onnettomuuksia.

Epävakaa tilanne maan eteläosissa ja aatonaaton parlamenttivaalit kiristävät ilmapiiriä.

Suurin turistia uhkaava vaara on kuitenkin rankka lomanvietto, kertoo suurlähettiläs Lars Backström

- Pumppu ei kestä ja muutenkin tuntuu, että aika paljon on sairauskohtauksia ollut, Backström kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme