Mainos
Mainos

Ennätystulvat uhkaavat Pohjanmaata

Pohjanmaalla varaudutaan runsaslumisen talven jälkeen ennätystulviin. Tämän talven aikana on tullut enemmän lunta kuin useina aikaisempina vuosina.

Esimerkiksi Kyrönjoen, Lapuanjoen ja Perhonjoen vesistöissä kevään tulvahuippu on tämänhetkisen ennusteen mukaan todennäköisesti keskimääräistä suurempi.

Tilanne voi kuitenkin muuttua kevään aikana. Tulvien suuruus riippuu erityisesti kevään sademääristä ja lämpötilan kehityksestä.

– Jos tulee lämmintä, ja lumi sulaa vesisateen myötä, niin tulvat lähtevät nopeasti nousemaan. Toisaalta, jos kevät etenee rauhallisesti - päivällä lumi saa sulaa ja yöpakkaset hillitsevät sulamisvauhtia - niin päästään tulvien kanssa helpommalla, kertoo Keski-Pohjanmaan tulvavastaava Susanna Airiola.

Etelä-Pohjanmaa elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tulvaorganisaatio varautuu kevään tulvaan ja pyrkii toimimaan tulvavahinkojen estämiseksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot