Mainos
Mainos

Ennuste: Marraskuun loppu on vetinen – joulukuussa talvi saapuu eteläänkin

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että joulukuun alkupuoliskosta on tulossa tavanomaista kylmempi ja kuukauden vaihteessa etelässäkin jo hieman kylmenee. Tieto perustuu Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n ennusteeseen, jotka ovat vielä tällä hetkellä kokeiluasteella.

– Marraskuun loppu on vetinen, mutta kuukauden vaihtuessa sää muuttuu vähitellen talvisemmaksi. Lapissa on ajoittain kireitäkin pakkasia, Mäntykannas kertoo.

Joulukuussa poikkeama tavanomaista kylmempään suuntaan näkyy muutaman viikon ajan, ensimmäinen viikko on vielä melko lähellä pitkäaikaisia keskiarvoja.

– Tämä saattaa tietää sitä, että lumipeite saataisiin eteläänkin alkukuun jälkeen ja päivälämpötilat painuvat pakkasen puolelle koko maassa.

Länsi- ja Keski-Euroopassa kaksi seuraavaa viikkoa ovat selvästi tavanomaista kylmempiä. Ajoittain on kylmempää kuin Suomessa.

– Lunta saattaa tulla Italiaa ja Espanjaa myöten, Mäntykannas kertoo.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme