Mainos
Mainos

Ennuste: Mustan joulun jälkeen musta vuodenvaihde

Sään ennustetaan jatkuvan lauhana koko loppuvuoden.

Loppuvuodeksi ennustetaan laajalti tavanomaista lämpimämpää säätä.

Tämän hetken ennusteen mukaan joulun aatonaattona maanantaina vesi- ja räntäsateita tulee paikoin maan etelä- ja keskiosassa, pohjoisessa on poutainen pakkaspäivä.

– Jouluaaton aamuun herätään monin paikoin selkeässä pakkassäässä, pohjoisessa pakkasta voi olla paikoin 20 astetta. Päivän aikana pilvisyys lisääntyy lännessä ja aattoillaksi maan länsiosaan leviää vesi- ja räntäsadealue, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Rannikoille ennustetaan jouluaattopäiväksi plusasteita, muualle heikkoa pakkasta, Lappiin 10-15 astetta pakkasta.

– Jouluyön aikana Itä- ja Pohjois-Suomi saanee lisää lunta, muualla näyttää vetiseltä.

Joulupäivät ovat näillä näkymin varsin tuulisia, leutoja ja pilvisiä. Lämpötilan nollaraja voi kohota Keski-Lapin korkeudelle saakka, etelässä lämpötila voi nousta viiteenkin asteeseen.

– Ajoittaisia vesi- ja räntäsateita on liikkeellä maamme yli, mutta niiden ajoitusta ja reittiä on vielä mahdotonta ennustaa.

Lauhalle, tuuliselle ja epävakaiselle säätyypille ei näy vielä loppua.

– Niin pitkälle kuin säätä pystyy ennustamaan, niin aika vetiseltä näyttää aina Oulun korkeudelle saakka. Lumipeite on pikemminkin hupenemaan kuin kasvamaan päin joulun jälkeen myös niillä alueilla, joilla lunta vielä silloin on. Mustan joulun jälkeen musta vuodenvaihde uhkaa toteutua erityisesti Etelä- ja Keski-Suomessa, sanoo Markus Mäntykannas.

Joulun paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka ja viikon sää MTV:n sääsivustolla.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme