Mainos
Mainos

Ennusteiden mukaan sinilevätilanne pahenee

Harvinaisen lämmin sää on saanut sinilevät kasvamaan hyvää vauhtia.

– Seuraavina päivinä – jos lämpimät säät jatkuvat ja jos tuulet ovat pieniä – sinilevien odotetaan lisääntyvän Suomenlahdella, samaten Ahvenanmaan eteläpuolella ja Saaristomerelläkin, kertoo Suomen ympäristökeskuksen vanhempi tutkija Vivi Fleming-Lehtinen.

Myös monessa järvessä sinilevätilanne on jo runsas. Esimerkiksi Tuusulanjärvellä sinilevää löytyy paksuina lauttoina.

– Tilanne Tuusulanjärvellä on uimisen kannalta huono. Tämä järvihän on tyypillinen eteläsuomalainen rehevöitynyt järvi, missä on vuosittain sinilevää. Tänä vuonna sinilevät tulivat aavistuksen aikaisemmin, mitä yleensä, kertoo Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ympäristövalvonnan päällikkö Miia Suurkuukka.

Ely-keskukset, kaupungit ja kunnat seuraavat sinilevätilannetta lähes päivittäin.

– Lähes päivittäin tulee soittoja, joissa kysytään, missä on sinilevää. Meidän näytteenottajat kiertävät vesistöjä ja myös kansalaishavaintoja käytetään paljon, toteaa Uudenmaan ELY-keskuksen biologi Mikaela Ahlman.

Suomen ympäristökeskus julkaisee huomenna tuoreet tiedot levätilanteesta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot