Mainos
Mainos

Enon lukiopalosta epäilty tunnusti

19-vuotias paikkakuntalainen on myöntänyt syyllisyytensä tuhopolttoon. Viime yönä tapahtunut puurakenteisen lukion palo aiheutti miljoonavahingot.

Enon lukion viimeöinen tulipalo on varmistunut tuhopoltoksi. 19-vuotias paikkakuntalainen sekatyömies on alustavassa kuulustelussa myöntänyt sytyttäneensä tulen rakennuksen läheisyydessä.

Mies otettiin yöllä kiinni silminnäkijähavaintojen perusteella.

Teon syyksi mies on kuulusteluissa kertonut humalaisen päähänpiston. Mies oli kiinni otettaessa keskivahvassa humalatilassa.

Enolaisella miehellä ei ole rikollista taustaa, eikä häntä ole aiemmin tuomittu rikoksista. Joensuun poliisi on pidättänyt miehen ja kuulusteluja jatketaan lähipäivinä.

Poliisi on tutkinut tapahtumapaikkaa ja ottanut muun muassa palonäytteitä. Tutkimustulokset ovat käytettävissä, kun näytteet saadaan analysoitua rikoslaboratoriossa. Tulosten saanti kestää jonkin aikaa.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä tuhotyönä, josta lain mukaan voi seurata 2-10 vuoden vankeusrangaistus.

Lukio paloi korjauskelvottomaksi

Pohjois-Karjalan hätäkeskus sai viime yönä ennen vuorokauden vaihtumista ilmoituksen alueella liikkuvasta oudosta hiippailijasta vain vajaa kolme minuuttia ennen ilmoitusta tulipalosta.

Enon palolaitoksen yksikkö ehti paikalle kuudessa minuutissa. Puurakenteinen, vastikään peruskorjattu rakennus paloi kuitenkin sisätiloiltaan korjauskelvottomaksi.

Palon uskotaan saaneen alkunsa roskakatoksesta.

- Kun palokunta pääsi paikalle, lukiorakennuksen ullakkotila oli tulessa. Palo oli jo liian pitkällä, jotta rakennusta olisi voitu pelastaa. Palon leviäminen niin laajalle ennen saapumistamme herättää epäilyksiä useammasta sytytyspaikasta, kertoo palomestari Seppo Horttanainen.

Toinen lukion rakennuksista pystyttiin pelastamaan. Paikalla oli palokunnan yksikköjä Enosta, Kontiolahdesta, Uimaharjusta, Lehmosta ja Joensuusta.

Noin miljoonan euron vahingot

Alustavien arvioiden perusteella tulipalosta aiheutuu yli miljoonan euron vahingot. Vahingot kunnalle korvaa vakuutusyhtiö.

Enon lukiossa opiskelee 110 oppilasta. Rehtori Erkki Simonen ei uskonut, että lukion lukuvuoden alkaminen siirtyisi Enossa palon vuoksi, vaikka tulipalo tuhosi opiskelijoilta kolme eri opetustilaa.

- Selvitämme tiloja, jossa koulunkäynti voisi alkaa. Nuorisotalolta saattaisi löytyä esimerkiksi yksi mahdollinen opetustila. Opettajien hallintotilat voidaan siirtää yläkoulun puolelle, sanoi Simonen.

Tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Voimakkaan savun vuoksi palokunta evakuoi lähitaloista parikymmentä ihmistä. He pääsivät palaamaan koteihinsa noin kahden aikaan yöllä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme