Mainos
Mainos

Enon traagisessa rekkakolarissa sakkoja kuolemantuottamuksesta

Kuusi kuolonuhria vaatineen Enon rekkaturman tuomio on annettu.

Syyttäjä vaati 36-vuotiaalle rekan kuljettajalle rangaistusta kuudesta kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, tai kolmesta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus äänesti poikkeuksellisesti päätöksestä.

Rekkakuski tuomittiin äänestyksen jälkeen maksamaan 100 päiväsakkoa, yhteensä 2000 euroa. Tuomio tuli liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuudesta kuolemantuottamuksesta. Eri mieltä päätöksestä oli käräjäoikeuden puheenjohtaja eli laamanni Juhani Mähönen. Hän oli 15 päiväsakon kannalla, ja olisi hylännyt syytteet kuolemantuottamuksesta.

Kuusi nuorta kuoli toissa vuoden elokuussa, kun rekka törmäsi kolmion takaa tulleeseen henkilöautoon. Syyttäjän ja piirturia tutkineiden lausuntojen mukaan rekka ajoi parinkymmenen kilometrin ylinopeutta kuudenkympin alueella ennen törmäystä henkilöautoon. Puolustuksen mielestä piirturi ei ole luotettava nopeuden valvontaväline vaan tarkoitettu työn seurantaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme