Mainos
Mainos

Enontekiö jäämässä ilman poliisia – järkyttynyt kansanedustaja vaatii Risikkoa laittamaan alaisensa kurin

Enontekiössä ollaan huolissaan poliisin päätöksestä jättää täyttämättä Enontekiön poliisivirat. Aiemmin tänään uutisoitiin, että kunnassa harkitaan seriffin toimen perustamista.

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) kertoo tiedotteessaan olevansa järkyttynyt Enontekiön poliisinvirkojen lakkauttamisesta.

– Olemme poliittisesti päättäneet poliisiasemaverkoston kattavuudesta ja on törkeää, että poliisi aikoo kiertää poliittisia päätöksiä tällä tavoin säilyttämällä asemat, mutta jättämällä ne kylmilleen, Kärnä sanoo.

Hän tivaa sisäministeri Paula Risikolta toimenpiteitä asian korjaamiseksi.

– Sisäministerin on nyt laitettava alaisensa kuriin ja määrättävä, että Enontekiön poliisinvirat täytetään. Muussa tapauksessa kuntalaisten perustuslaillinen oikeus turvallisuuteen ei toteudu. Nyt suunnittelussa ratkaisussa lähin poliisi saattaa olla pahimmillaan noin 400 kilometrin päässä kansalaisesta.

Poliiseja oltiin poistamassa Enontekiöltä jo vuonna 2012 Kärnän toimiessa kunnanjohtajana. Sillä kertaa päätös peruttiin, kun kunta uhkasi perustaa aseistetut kodinturvajoukot, jos poliisista luovutaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme