Mainos
Mainos

Ensi viikolla kylmiä pohjoistuulia - lunta jo Keski-Suomeen?

Sää viilenee ensi viikolla myös maan etelä- ja keskiosassa.

Tämän viikon loppupuoli on etelässä vuodenaikaan nähden lämmin. Aivan etelässä lämpöä voi olla perjantaina 13-14 astetta. Pohjoisessa ollaan viikonloppuna laajalti pakkasella. Maan etelä- ja keskiosassa tulee paikoin runsaitakin sateita.

Ensi viikolla voimakkaita matalapaineita kulkee Suomen pohjoispuolelta ja niiden jälkipuolella virtaa kylmää ilmaa Jäämereltä. Sää viilenee etelässä nopeasti maanantain jälkeen. Lämpötila voi pudota lähes kymmenen astetta tähän viikkoon verrattuna. Yöpakkaset leviävät jälleen etelään asti.

– Tämän hetken ennusteen mukaan lämpötila on ensi viikolla etelässä päivisin viiden asteen tienoilla. On mahdollista, että maan keskiosassa sataa lunta jo alkuviikon aikana, loppuviikolla lunta voi tulla jo etelässäkin, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Pohjois-Suomessa sää jatkuu kylmänä. Tulossa on pitkälle ensi viikkoon ulottuva poutainen pakkasjakso.

– Pohjoisessa on ensi viikolla laajalti pakkasta myös päivisin. Yöllä pakkasta on yleisesti 5-10 astetta, sanoo Aleksi Jokela.

Katso ennuste ensi viikolle:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme