Mainos
Mainos

Ensi viikolla on tärkeää suojata iho ja silmät

Suomen ylle on tulossa ensi viikolla poikkeuksellisen ohut otsonikerros. Ilmatieteen laitoksen mukaan tulevana viikonloppuna ja ensi viikon alussa Suomen yli liikkuu vähäotsoninen alue.

Tämä vaikuttaa myös maan pinnalle tulevan UV-säteilyn määrään. Viikonloppuna selkeässä säässä UV-indeksin ennustetaan nousevan keskipäivällä tasolle kolme Etelä-Suomessa, kun se normaalisti on tähän aikaan vuodesta noin 1.5.

Tällä hetkellä suojautumistarve ilmenee noin kuukautta normaalia aikaisemmin.

Ilmatieteen laitos muistuttaa, että Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan auringolta on syytä suojautua kun UV-indeksi ylittää arvon kolme.

UV-säteily tulee siis ottaa huomioon ulkona. Etenkin silmät tulee suojata, sillä silmiin kohdistuu UV-säteilyä sekä suoraan auringosta että heijastuksena lumihangesta.

Keskimäärin suojautumistarve toteutuu Etelä-Suomessa toukokuun alusta elokuun loppuun ja Pohjois-Suomessa kesäkuun alusta elokuun puoliväliin.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme