Mainos
Mainos

Ensi viikon alussa sateita – loppuviikolla taas toivoa lämmöstä?

Sää jatkuu epävakaisena ensi viikon alussa.

Syyskuu alkaa sunnuntaina paikoin rankoilla sateilla ja ukkosilla maan etelä- ja länsiosassa. Maanantaina matalapaine pyörittää sateita Etelä- ja Keski-Suomeen, joukossa on myös ukkosia.

– Tiistaina etelässä poutaantuu, mutta pohjoisessa tulee sateita. Alkuviikon lämpötilat ovat poutaisilla alueilla 20 asteen tienoilla, mutta sateessa jäädään 15 asteeseen tai sen alapuolelle, ennustaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Viikon puolivälissä sää kirkastuu ja yöt kylmenevät selvästi. Hallaa voi olla monin paikoin ja yöpakkastakin paikoin Lapissa. Keskiviikon päivälämpötila on 15 asteen molemmin puolin.

Loppuviikolla lämpöä Pohjois-Afrikasta?

Tällä hetkellä loppuviikon ennusteet antavat vielä hieman toivoa kesäisestä lämmöstä. Ennustemallit tuovat itäiseen Keski-Eurooppaan korkeapaineen ja Pohjois-Atlantille voimakkaan matalapaineen. Näiden välistä lämmin ilmavirtaus kävisi Suomeen mahdollisesti aina Pohjois-Afrikasta saakka.

– Baltiassa voidaan päästä hellelukemiin, mutta on epävarmaa, kuinka lämmintä ilmaa Suomeen asti yltää. Lännestä uhkaa levitä runsaita sateita ja toisaalta näin lämpimissä ja kosteissa ilmavirtauksissa tähän aikaan vuodesta muodostuu helposti pilviä. On kuitenkin mahdollista, että loppuviikosta tulee kesäisen lämmin, toteaa Markus Mäntykannas.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet ja merisää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme