Mainos
Mainos

Ensi viikon sää: Yltääkö Venäjän lämpöaalto Suomeen?

Sää näyttää lämpenevän ensi viikolla, mahdollisesti paikoin hellelukemille asti. Ennusteissa näkyy kuitenkin myös sateita.

Ensi viikon maanantaina lounaisvirtaus kuljettaa sadealueen Suomen yli koilliseen. Sen mukana meille virtaa lämmintä ilmaa. Sää lämpenee vähän jo alkuviikolla.

Suurempaa muutosta odotellaan tämän hetken ennusteen mukaan viikon puolivälissä.

– Näillä näkymin keskiviikkona Suomi kuuluisi ainakin päivän verran samaan säätyyppiin kuin Venäjän helteet. Virtauskuviot ovat muuttumassa ensi viikolla niin, että Venäjän helteinen korkeapaine ulottaa reunansa Suomeen, sateet jäävät Suomen länsipuolelle ja meille voisi tulla hellettä. Valitettavasti sään ennustettavuus heikkenee kuitenkin rajusti juuri tiistaina, eivätkä helteet siis vielä ole varmoja, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

– Voi olla, että Suomen yli itään kulkeva säärintama pyyhkäisee helteet mennessään jo ennen kuin ne ehtivät alkaa, tai sitten keskiviikkona on hellettä ja säärintama kulkee Suomen yli torstaina. Ihan poissuljettua ei ole sekään, että helteet jäisivät ainakin osaan maata muutamaksi päiväksi. Vaikea juttu tämä ennuste vielä, toteaa Miina Manninen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme