Mainos
Mainos

"Ensi vuosi työttömille poliiseille pahin mahdollinen"

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan poliisin palveluverkkoa tullaan lakkauttamaan varovaisesti. Liikkuvan poliisin lakkauttaminen erillisenä organisaationa varmistui eilen.

Osa on ollut huolissaan siitä, että liikkuvan poliisin osaaminen katoaa jonnekin paikallispoliisin alle.

– Niin typerää johtajaa ei olekaan, joka tekisi näin. Henkilöstö hoitaa samaa tehtävää jatkossakin, Paatero totesi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Tällä hetkellä työttömiä poliiseja on noin 80. Tänä vuonna valmistuu vielä 90 poliisia.

– Työttömien määrä tulee kasvamaan loppuvuotta kohden. Ensi vuosi on pahin mahdollinen vuosi, silloin valmistuu yli 300 poliisia. Työttömien määrä on suuri. Ensi vuonna tulee yhteiskuntatakuu voimaan. Uskoisin, että niiden rahojen kautta pääosa työttömistä poliiseista voidaan työllistää.

Paateron mukaan poliisin toimipaikkoja ei olla lakkauttamassa.

– Käsitykseni mukaan palveluverkkoa tullaan erittäin varovaisesti lakkauttamaan. Kyllä ne lakkauttamispisteet löytyvät enemmän silloin, jos poliisilla on tällä hetkellä toimipisteitä hirveän lähellä toisiaan. Siitä ei tule yhtään säästöä, jos joku Sallan toimipiste lakkautetaan. Puhutaan muutamasta kymmenestä tuhannesta vuodessa. Ei se ole semmoinen kysymys.

(MTV3)

Katso poliisiylijohtaja Mikko Paateron haastattelu: (Huomenta Suomi 21.9.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot