Mainos
Mainos

Säässä tapahtui vaarallinen käänne – "Tulee todella niljanteiset olosuhteet"

Eilen lähes koko maan läpi pyyhkäissyt, sankka lumisade on hankaloittanut liikennettä. Pakkasasteiden ja lumisateiden muuttuessa yön mittaan vesisateeksi luvassa on kuitenkin vielä torstaita hankalampi ajokeli.

ELY-keskuksen kunnossapitoyksikön päällikkö Pekka Rajala kommentoi, että torstaina on syytä varautua erittäin huonoon ajokeliin.

– Huomenna (torstaina) sää vasta huono onkin. Alemmalla tieverkolla maahan satanut lumi tulee muuttumaan jääksi, jonka päälle syntyy vettä.

Päätieväylillä ajokelin ennustetaan olevan kunnossa, mutta pienemmillä teillä ja kevyen liikenteen väylällä liikkuminen on torstaina todella liukasta.

Pelti saattaa rytistä

Rajala kannustaa jalankulkijoita varautumaan nastakengin huomiseen keliin. Hänen mukaansa autoilijoiden on syytä olla varovainen, sillä huomenna pelti saattaa rytistä liukkauden vuoksi.

– Yleisellä tieverkolla on tällä hetkellä kaikki kalusto käytössä. Yöllä keskitytään liukkauden torjuntaan tilanteen mukaan.

Rajala mainitsee, että vaikka teitä hiekoitetaan ja liukkautta pyritään torjumaan, alemman tieverkon tiet saattavat silti olla hankalat ajo-olosuhteiltaan.

– Kun lumipolanteen päälle sataa vettä, tielle voi hiekoituksesta huolimatta tulla todella niljanteiset olosuhteet. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme