Mainos
Mainos

Ensihoidolla pitää kiirettä kesäisin: Lääkärikopteri lentää paikalle, kun tilanne on vakava – "Tulemme paikalle, kun on hengenhätä"

Kesä on ensihoidolle kiireinen. Ensihoidon tehtävämäärät kasvavat jatkuvasti.

Kun tilanne on erittäin vaikea, paikalle lähetetään lääkärihelikopteri. Kopteria tarvitaan, kun on päästävä nopeasti pitkänkin matkan päähän.

– Me tulemme paikalle, kun kyse on hengenhädästä. Iso osa meidän potilaista on elottomia, tajuttomia tai vakavasti vammautuneita, HEMS-pelastaja Simo Ahti Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo.

Peruskeikat pysyvät samoina

Kesällä avuntarve on suurta, koska ihmiset yleisesti liikkuvat ja tekevät silloin enemmän asioita kuin muina vuodenaikoina.

– Valitettavasti alkoholi näyttelee isoa osaa monissa tapahtumissa, mitä näemme, ensihoitolääkäri Susanna Ångerman HUS Akuutista kertoo.

Peruskeikat pysyvät kuitenkin vuodenajasta riippumatta samanlaisina.

– Ihmiset ajavat kolareita kesällä ja talvella, mutta vammojen osuus korostuu kesällä siinä, että ihmiset tekevät ja liikkuvat enemmän, Ahti summaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme