Mainos
Mainos

Ensimmäinen onnettomuusraportti kopterista ensi kuussa

Viron talousministerin mukaan onnettomuustutkijoilta kuluu kuitenkin vuosi Copterlinen helikopterionnettomuutta koskevan loppuraportin tekoon.

Viron viranomaiset lupaavat, että Copterlinen kopterionnettomuudesta annetaan ensimmäinen onnettomuusraportti jo ensi kuussa. Ensimmäinen raportti turman syistä valmistuu 10. syyskuuta. Loppuraportin tekeminen kestää kuitenkin vuoden, kertoi Viron talousministeri Edgar Savisaar iltapäivän tiedotustilaisuudessa.

Tallinan edustalla mereen pudonneen helikopterin hylky saatiin nostettua pintaan aamulla. Samalla löydettiin myös koneen musta laatikko. Tässä vaiheessa turman syytä on kuitenkin vielä täysin mahdotonta arvioida, sanoi onnettomuutta tutkivan lautakunnan puheenjohtaja Taivo Kivistik tiedotustilaisuudessa. Hän painotti silti, että mikään ei viittaa terrorismiin, vaikka lautakunta tutkiikin kaikkia mahdollisia onnettomuussyitä.

Virolaisviranomaisten mukaan helikopterin hylyn noustessa pintaan ilmeni, että lentäjän ikkuna oli vaurioitunut pahemmin kuin aluksi luultiin. Viron talousministeri Savisaar ei enää sulkenut pois mahdollisuutta, että turmakopterin yhä kadoksissa oleva lentäjä olisi päässyt ulos kopterista.

Lautakunnan varapuheenjohtajan mukaan tutkimus tehdään Virossa, koska onnettomuus tapahtui siellä. Virolle on myös luvattu kansainvälistä asiantuntija-apua tutkinnassa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 13.08.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme