Mainos
Mainos

Ensimmäinen superrekka jo tien päällä – lisää jättiläisiä tulossa

Eilen ensimmäisen ajonsa tehnyt jättirekka ei jää ainoaksi Suomen maanteillä. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiin on tullut poikkeuslupahakemuksia jättirekoille kaikkiaan yhdeksältä kuljetusyritykseltä.

– Ensimmäisenä tullut hakemus saatiin ensimmäisenä valmiiksi. Muita hakemuksia ei ole hylätty, vaan niiden käsittely on kesken, sanoo yksikönpäällikkö Otto Lahti Trafista.

Uusia lupia talven aikana

Yhtään hakemusta ei ole hylätty. Uusia lupia myönnetään Lahden mukaan talven aikana.

Jättirekkojen ilmestyminen teille riippuu siitä, kootaanko ajoneuvoyhdistelmä jo käytössä olevista autoista ja perävaunuista, vai valmistetaanko kokonaan uusi ajopeli.

Jättirekat eivät saa vaarantaa liikenneturvallisuutta, ja reiteillä olevien siltojen on kestettävä niiden paino. Poikkeuslupa-ajoneuvot painavat yli 76 tonnia. 

Reiteillä on on oltava myös riittävästi tilaa, sillä eilen Vuosaaren ja Nastolan välillä kulkenut jättirekka on 33 metriä pitkä. Kokonaismassaa sillä on 80 tonnia. 

Merikonteista kaupan runkokuljetuksiin

Ensimmäinen lupa myönnettiin merikontteja ajavalle Speed-konsernistolle. Muut luvanhakijat haluavat ajaa muun muassa raakapuuta, energiapuuhaketta ja kaupan runkokuljetuksia. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme