Mainos
Mainos

Ensimmäinen uusivuosi 2000-luvulla: Yhdenkään alle 12-vuotiaan lapsen silmä ei vammautunut ilotulitteista

Ilotulitteet aiheuttivat vuodenvaihteen juhlinnassa yhteensä 11 sairaalahoitoa vaatinutta silmävammaa. Ensimmäistä kertaa 2000-luvulla yhdenkään alle 12-vuotiaan lapsen silmä ei vammautunut juhlinnassa, kertoo Tukes.

Tukesin mukaan vuodenvaihteen aikana tulleista silmävammoista yksi oli vaikea, kolme keskivaikeita ja seitsemän lieviä. Vain yhdellä hoidetuista oli käytössään suojalasit.

Vammautuneista kolme oli alaikäisiä; kaksi heistä katsojia ja yksi ampuja. Alaikäinen ampuja oli sairaalassa hoidettavista ainoa, joka oli käyttänyt onnettomuushetkellä suojalaseja. Tästä syystä hänen vammansa jäivät lieviksi, Tukes kertoo tiedotteessaan.

Viisi silmävammaa syntyi raketista ja kaksi padasta. Kolmessa tapauksessa ilotulite räjähti sytytettäessä, yksi vamma syntyi väärään suuntaan lähteneestä tai pompanneesta ilotulitteesta.

Kuudessa tapauksessa vamman aiheutti kaukaa tuleva raketti, ilotulitteen roska tai kappale. Yhden silmävamman syynä oli ilotulitteesta lähtenyt kipinä.

Silmävammojen määrä oli matalin sen jälkeen, kun ilotulitteita koskeva nykyinen lainsäädäntö tuli voimaan tammikuussa 2010. 

Lisäksi pelastuslaitoksille ilotulitteiden aiheuttamista tulipaloista tulleiden hälytystehtävien määrä väheni nyt toista vuotta peräkkäin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme