Mainos
Mainos

Ensimmäiset hajukoirat aloittivat työnsä

Poliisin hajukoirat ovat tähän mennessä olleet mukana kuuden vakavan rikoksen tutkinnassa. Niitä on jo käytetty yhden henkirikoksenkin tutkinnassa.

Ensimmäiset Suomessa koulutetut poliisin hajutunnistuskoirat ovat aloittaneet työnsä. Kolme ensimmäistä hajukoiraa läpäisivät tasokokeensa juhannusviikolla, ja työt ne aloittivat lomakauden jälkeen elokuun puolivälissä.

Hämeenlinnassa toimivan poliisikoiralaitoksen mukaan hajukoirat ovat tähän mennessä olleet mukana kuuden vakavan rikoksen tutkinnassa. Niitä on jo käytetty yhden henkirikoksenkin tutkinnassa. Kyse on Vantaan Hämevaaran heinäkuisesta ampumistapauksesta, jonka poliisi on epäillyt kytkeytyvän järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Hajukoirat ovat aluksi neljän poliisipiirin eli Helsingin, Vantaan, Hämeenlinnan ja Tampereen käytössä. Ensi vuoden aikana toiminta laajenee koko maahan. Koko hankkeen jatkosta on määrä päättää syksyllä 2005.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme