Mainos
Mainos

Ensimmäiset korvaukset kuitattu Nokian vesiepidemiasta

Ensimmäisenä korvatuissa tapauksissa on ollut kyse muun muassa lääkärikäynneistä, lääkkeistä ja matkakuluista, ja niissä korvaussummat ovat olleet korkeimmillaan 250 euron luokkaa.

Nokian vesiepidemiasta on maksettu ensimmäiset vakuutuskorvaukset. Vakuutusyhtiö Ifin lakimiehen Hilkka Roiha-Lindbergin mukaan korvauksia on tähän mennessä maksettu noin kymmenelle hakijalle, jotka ovat kaikki olleet yksityishenkilöitä.

Ensimmäisenä korvatuissa tapauksissa on ollut kyse muun muassa lääkärikäynneistä, lääkkeistä ja matkakuluista, ja niissä korvaussummat ovat olleet korkeimmillaan 250 euron luokkaa. Yhtiö ei ole vielä ratkaissut tapauksia, joissa on haettu korvauksia palkanmenetyksistä.

- Niiden käsittely on aina vähän hitaampaa, koska niihin pyydetään työnantajalta muun muassa palkkatodistuksia. Korvaukset ansionmenetyksistä sitten korottavatkin summia kunnolla, jos on joutunut olemaan esimerkiksi kolmekin viikkoa pois töistä, Roiha-Lindberg huomautti tänään.

Tähän mennessä hakemuksia on tullut Nokialta noin 60, jotka koskevat yli 110:tä ihmistä. If ennakoi, että hakemuksia tulee kevään mittaan kaikkiaan satoja. Yrityksiltä hakemuksia on tullut vasta muutamia.

Roiha-Lindbergin mukaan korvausten hakemisella ei ole muuta määräaikaa kuin vanhentumislain mukainen kolme vuotta. Nokian kaupunki on kuitenkin toivonut, että hakemukset tehtäisiin kevään aikana.

Nokian kaupungin vastuuvakuutuksen maksukatto on miljoona euroa. Sen jälkeen kun vakuutuskorvaus on ylittänyt sen, kaupunki maksaa korvaukset itse.

Nokian vesiepidemia alkoi, kun puhdistettua jätevettä pääsi marraskuun lopussa nokialaisille menevään juomaveteen. Tuhansia kaupunkilaisia sairastui ja sadat joutuivat hoitoon terveyskeskukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme