Mainos
Mainos

Ensimmäiset maakuntavaalit ensi vuoden syksyllä

Ensimmäiset maakuntavaalit on tarkoitus järjestää puolentoista vuoden kuluttua.

Puoluesihteerien työryhmä esittää lähes yksimielisesti, että vaalit järjestetään lokakuussa 2017, kertoo keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen. 

Maakuntavaalit järjestetään ensimmäisen kerran samaan aikaan kuntavaalien kanssa. Tämä tarkoittaa, että ensi kevään kuntavaalit lykkääntyvät puolella vuodella.   

Vuodesta 2021 alkaen siirrytään jälleen kevätvaaleihin, minkä vuoksi maakuntavaltuustojen ensimmäinen kausi jää lyhyemmäksi.  

– Maakuntalaki ei ehdi valmistua eduskunnasta riittävän ajoissa, jotta maakuntavaalit olisi voitu pitää huhtikuussa 2017. Hallituksen esitys eduskunnalle annettaneen suunnitelman mukaan tämän vuoden lokakuussa, Laaninen sanoo.

Sekä Laaninen että perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertovat, että puoluesihteerien kesken päädyttiin kuta kuinkin yksimielisesti esittämään maakunta- ja kuntavaalien yhdistämistä.   

Laanisen mukaan kuntavaalien siirtämistä vastustivat vain RKP ja vihreät.  
Toinen vaihtoehto oli maakuntavaalien yhdistäminen presidentinvaaleihin alkuvuonna 2018.  

– Sille ei löytynyt niin laajaa tukea. Isojakin puolueita oli lopulta sitä mieltä, että yhdistäminen presidentinvaaleihin ei ole mahdollista.  

Vaalien ajankohdasta kertoi muun muassa Suomenmaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme