Mainos
Mainos

Ensimmäiset ravut myyntiin

Ensimmäiset rapuerät tulivat tänään myyntiin jo heti iltapäivällä. Rapuja välittävissä liikkeissä kappalehinta vaihteli 10 ja 20 markan välillä. Ravintoloissa herkutteleva asiakas sai maksaa saksiniekasta 20-30 markkaa. Lähipäivinä hintojen odotetaan entiseen tapaan putoavan.

Tämän vuoden rapusaaliista on tulossa hyvä alkukesän viileistä säistä huolimatta. Ravunvälittäjät ja tutkijat Pohjois-Savossa arvioivat, että alkanut ravustuskausi on paras pitkään aikaan.
-Ravut ovat kehittyneet erikoisen hyvin. Tällaista on vain kerran 20 vuodessa, sanoi kuopiolainen välittäjä Erkki Rissanen illansuussa.

Viime vuonna kylmyys viivytti rapujen kuorenvaihtoa ja rapujen kasvu jäi tavallista pienemmäksi.

Ravustuskausi on alkanut tänään puoliltapäivin. Jokaisella ravustajalla on oltava vesialueen omistajan lupa, minkä lisäksi 18-65-vuotiailta ravustajilta edellytetään valtion kalastuskorttia. Ravustuskausi kestää lokakuun loppuun saakka.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme