Mainos
Mainos

Ensimmäiset suomalaisturistit evakuoidaan Egyptistä jo tänään

Matkanjärjestäjät ryhtyvät kuljettamaan suomalaisturisteja pois Egyptistä.

Aurinkomatkat kotiuttaa kaikki Egyptissä lomailevat asiakkaansa huomenna. Yhtiö sanoo tehneensä päätöksen ulkoministeriön suosituksen mukaisesti. Yhtiöllä on Hurghadassa ja Sharm el Sheikhissä yhteensä 400 asiakasta.

Aurinkomatkat ei myöskään toistaiseksi kuljeta uusia asiakkaita Egyptiin.

Lomamatkat lennättää Egyptissä lomailevat asiakkaansa takaisin Suomeen jo tämän illan aikana. Lomamatkat lähettää tyhjän lentokoneen hakemaan 189 suomalaisturistia Hurghadasta, joka on Punaisenmeren rantalomakohde.

Tänä iltana Suomeen palaavista turisteista kolmisenkymmentä joutuu keskeyttämään lomansa ennenaikaisesti. Valtaosan, eli noin 160 henkilön, Egyptin-loma olisi päättynyt tänään muutenkin.

Lomamatkojen toimitusjohtaja Mikko Pietarisen mukaan päätös syntyi, kun yhtiö oli keskustellut tilanteesta Suomen ulkoministeriön kanssa. Lomamatkat ei aio lennättää uusia suomalaismatkailijoita Punaisenmeren lomakohteisiin ainakaan toistaiseksi.

- Tässä mennään tietenkin päivä kerrallaan ja katsotaan, miten tuo Egyptin tilanne muuttuu. Lentojen aloittaminen vaatisi selkeitä signaaleja, että tilanne on oleellisesti muuttunut Egyptissä, Pietarinen sanoi MTV3:n uutisille.

Lomamatkat on lentänyt kerran viikossa Hurghadan lomakohteeseen.

Air Finland Holidays ja Detur puolestaan aloittaa matkalaistensa kotiuttamisen huomenna. Deturilla on tällä haavaa Hurghadassa 116 ja Sharm el Sheikhissä 61 asiakasta. Myöskään Detur ei vie toistaiseksi uusia asiakkaita Egyptiin.

Finnmatkat ja Tjäreborg kotiuttavat ensi viikolla

Matkanjärjestäjä Finnmatkat ei myöskään lennätä Egyptiin enää uusia matkailijoita.

Tjäreborg ja Finnmatkat tuovat Egyptissä olevat lomalaisensa Suomeen ensi viikon aikana. Tjäreborg arvioi, että viimeiset matkailijat ovat kotimaassa viimeistään perjantaina. Finnmatkojen asiakkaat pääsevät kotiin viimeistään torstaina.

Finnmatkoilla on tällä haavaa 1 500 asiakasta Egyptissä.

Tjäreborgilla puolestaan on Hurghadassa ja Sharm el Sheikhissä yhteensä noin 550 suomalaista asiakasta. Myyntijohtaja Peter Kålan mukaan todennäköistä on, ettei yhtiö enää kuljeta uusia matkalaisia Egyptiin.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Kristian Svenssonin juttu (Seitsemän uutiset 30.1.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme