Mainos
Mainos

Ensimmäiset viittomakieliset luokanopettajat valmistuivat

Opettajakoulutus pyrkii turvaamaan viittomakielisten lasten oikeuden opetukseen omalla äidinkielellään.

Jyväskylän yliopistosta valmistui tänään viittomakielisiä kasvatustieteiden maistereita. He ovat ensimmäiset jotka valmistuivat 1998 aloitetusta viittomakielisestä luokanopettajakoulutuksesta.

Yliopiston mukaan vastaavaa koulutusmallia ei ole muualla maailmassa. Opettajakoulutus pyrkii turvaamaan viittomakielisten lasten oikeuden opetukseen ja oppimiseen omalla äidinkielellään. Viittomakieliset kuurot nähdään kieli- ja kulttuuriryhmänä, joka on yksi maamme vanhimmista kielivähemmistöistä. Suomalainen viittomakieli on turvattu perustuslaissa.

Viittomakielisiä kuuroja on Suomessa noin 5000, joista kouluikäisiä lapsia 250-300. Kun kuurojen lapset, sisarukset ja lähisukulaiset lasketaan joukkoon, tähän kielivähemmistöön lasketaan kuuluvan ainakin 16000 suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot