Mainos
Mainos

Entinen Kotipizza-yrittäjä: Ennen toteutin vain toisten haaveita

Entinen Kotipizza-ketjun yrittäjä sanoo olevansa nyt oikea yrittäjä. 

Pizzeriaa jo pari vuosikymmentä pyörittänyt Altunay Kara teki ison liikkeen puolisen vuotta sitten. Hän jätti Kotipizza-ketjun ja irtautui itsenäiseksi yrittäjäksi. 

– Kun katsoin peiliin, näin harmaantuneet hiukset. Ajattelin, että jos haluan jotain tehdä, se on nyt tai ei koskaan.

Helsingin Käpylässä sijaitsevan ravintolan nimi on muuttunut Kotipizzasta Unoksi. Hän sanoo vasta nyt kokevansa itsensä oikeaksi yrittäjäksi, jolla on kaikki vastuu, mutta myös yrittämisen vapaus. 

– Loppujen lopuksi ketjussa toteuttaa vain toisen haavetta, ei omia. 

– Kaikki tulee siellä valmiina: tietotaito, raaka-aineet, markkinointi ja niin edelleen. Kun irtautuu ketjusta, se on kuin ottaisi kalan pois vedestä. Kaikki pitää miettiä uudestaan. Etukäteen ei tiedä, menestyykö se uusi idea. 

Ketjussa yrittäjän vapaus on rajatumpaa. Pulmallisia tilanteita voi tulla esimerkiksi silloin, jos yrittäjä haluaisi myydä, laajentaa tai muuttaa toimintaansa. 

Kara siis jatkaa pizzerian pyörittämistä samalla liikepaikalla, jonka ikkunasta Kotipizzan teipit on revitty pois. Hän asettelee sanansa tarkasti, kun kysyn, syntyikö sopu ketjun kanssa helposti. Syynä on vaitiolosopimus.

– No, piti neuvotella hyvin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme