Mainos
Mainos

Entinen pääministeri sparraa Sipilää - Vanhanen keskustan ryhmyriksi

Hallituksen politiikan tukeminen ja toimeenpano ovat keskustan uuden eduskuntaryhmän puheenjohtajan tärkeimmät tehtävät, sanoo paikalle valittu entinen pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen

– Meidän huoli on ollut viime vuosina se, että on suunnitelmia, mutta toimeenpano on vaikeaa. Eduskunnalla on valtavan tärkeä rooli siinä, että päätökset viedään loppuun.

Vanhanen tietää omalta pääministeriajaltaan, mitä häneltä odotetaan. 

– Pääministerinä seitsemän vuoden aikana opin siihen, kuinka Timo Kalli oli minun tärkein yhteistyökumppanini. Suurimman ryhmän puheenjohtajan rooli suhteessa hallitukseen on tukija ja sparraaja rinnalla. 

Vanhanen uskoo opposition tuovan iltapäivän keskusteluun hallitusohjelmasta omat vaihtoehtonsa Suomen pelastamiseksi ja julkisen talouden tasapainottamiseksi. 

Muista paikoista jouduttiin käymään tiukat äänestykset. Elsi Katainen (kesk.) voitti Anne Kalmarin (kesk.) yhdellä äänellä ja hänet valittiin eduskuntaryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. 

Eduskuntaryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi tuli Markus Lohi. Tätä paikka havitteli kuusi ehdokasta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme