Mainos
Mainos

Entiset huoltoasemat huolettavat Hämeessä

Kaikki Kanta-ja Päijät-Hämeen alueella toimintansa lopettaneet, vajaat kaksisataa huoltoasemaa sijaitsevat saastuneiksi epäillyillä maa-alueilla. Yli puolet niistä on alle sadan metrin päässä asutuksesta. Lisäksi yli sata toimivaa ja puolensataa toimintansa lopettanutta asemaa sijaitsee pohjavesialueella.

Saastuneiksi epäiltyjä maa-alueita Hämeessä on kaikkiaan puolentoistatuhatta. Toimivat ja jo toimintansa lopettaneet polttoainejakelupisteet on kartoitettu juuri valmistuneessa Hämeen ympäristökeskuksen laatimassa huoltoasemaselvityksessä. Hämeen ympäristökeskuksen mukaan yli puolet lopetetuista asemista kaipaa lisätutkimuksia ja soveltuvat hakijoiksi SOILI-öljyalan kunnostusohjelmaan.

Ohjelma on tarkoitettu vanhoille tai suljettaviksi tuleville huoltoasemakiinteistöille. Lisätutkimusten perusteena ovat muun muassa pohja- ja pintavesille sekä asutukselle aiheutuvat riskit. Polttonesteiden jakelupisteissä myydään, varastoidaan ja käsitellään ympäristölle vaarallisia aineita. Niitä ovat muun muassa liuottimet, bensiini, erilaiset öljytuotteet ja polyaromaattisia hiilivetyjä sisältävät jätteet. Hämeen ympäristökeskus käyttää valmistunutta selvitystä edistääkseen saastuneiden maiden kunnostusta erityisesti SOILI-hankkeina.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme