Mainos
Mainos

Entiset omistajat haluavat takaisin armeijan maita

Armeija luopuu rakennemuutoksen yhteydessä kiinteistä linnakkeista ja siirtyy liikkuvaan puolustukseen.

Puolustusvoimilta vapautuvien linnakealueiden ja -saarien entiset omistajat haluavat oikeuden ostaa vapautuvat alueet takaisin, kertoo Helsingin Sanomat.

Puolustusvoimat pakkolunasti kymmeniä saaria ja ranta-alueita 1970-luvulla puolustustarkoituksiin Uudenmaan, Länsi-Suomen ja Kymen rannikkoalueilla. 2000-luvun alussa maaomaisuutta siirrettiin Metsähallitukselle.

Rakennemuutoksen yhteydessä armeija luopuu nyt kiinteistä linnakkeista ja siirtyy liikkuvaan puolustukseen.

Entisten maanomistajien edusmiehenä toimivan Carl-Bertil Taulerin mukaan alueet ovat nyt kolmannella osapuolella ilman, että olisi kysytty entisten omistajien halua ostaa alueet takaisin. Taulerin ryhmään on tähän mennessä liittynyt maanomistajia muun muassa Utöstä ja Hangosta.

Kehityskiinteistöjen toimialajohtaja Heikki Laitakari epäilee yksittäisten omistajien kykyä hallinnoida vaativia vanhoja kiinteistöjä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot