Mainos
Mainos

Entisiä Sonera-johtajia kuultiin talousvaliokunnassa

Eduskunnan talousvaliokunta on kuullut entisiä Sonera-johtajia Markku Talosta ja Aulis Salinia. Talonen ei halunnut julkisuudessa kommentoida, ottiko hän umts-asiassa yhteyttä entiseen liikenneministeriin Olli-Pekka Heinoseen.

Valiokunnassa molemmat kuitenkin tiettävästi vakuuttivat, ettei Soneran johto hakenut valtioneuvostolta ohjeita umts-lupien ostossa.

Markku Talonen ja Aulis Salin johtivat Soneraa kalliiksi käyneiden umts-lupakauppojen aikaan. Talonen oli teleyhtiön hallituksen päätoiminen puheenjohtaja ja Salin sen toimitusjohtaja. Julkisuudessa kritiikin kohteeksi joutunut Kaj-Erik Relander oli tuolloin yhtiön kansainvälistymisestä vastannut varatoimitusjohtaja.

Eduskunnan talousvaliokunta kuuli siis tänään kauan vaiennutta kaksikkoa. Miehet korostivat Soneran johdon tehneen päätökset yhteisymmärryksessä, jolloin vastuu virheistäkin on yhteinen.

Valiokunnan kokouksessa miehet tiettävästi kuitenkin vakuuttivat, että maan hallitukselta ei pyydetty valtuuksia lähteä 4,3 miljardin euron menetyksiin johtaneeseen afääriin.

Valiokunta kuuli tänään myös umts-tietonsa julkisuuteen jo aiemminkin tuonutta pääministeri Paavo Lipposta.

(Seitsemän uutiset 02.10.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme