Mainos
Mainos

Entistä avarampi kaupunkijuna Helsingin lähiliikenteen käyttöön

Pääkaupunkiseudulla päästään tulevaisuudessa nauttimaan nykyistä mukavammasta lähiliikenteestä. Helsingissä esiteltiin keskiviikkona uusi sveitsiläisvalmisteinen kaupunkijuna, joka korvaa vanhenevaa kalustoa.

Matkustajat pääsevät uutuusjunan kyytiin ensi syksynä. Ensimmäiset kaksi junaa kulkevat todennäköisesti Leppävaaraan ja Martinlaaksoon.

Uudet junat ovat pidempiä ja avarampia kuin nykyiset. Niihin myös mahtuu enemmän matkustajia. Junissa on helpompi liikkua, sillä niistä on poistettu väliseinät vaunujen väliltä.

Sisätilojen suunnittelussa on otettu huomioon vuonna 2014 valmistuva, lentoasemalle vievä kehärata. Eteisiin onkin lisätty ylimääräistä tilaa esimerkiksi matkatavaroille ja lastenvaunuille.

Uudet junat ovat matalalattiaisia, ja niihin pääsee helposti pyörätuolilla.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteeseen on tilattu kaikkiaan 32 uutta kaupunkijunaa, joista loput otetaan käyttöön vuosina 2010-14. Junat on tilannut Pääkaupunkiseudun junakalusto Oy, jonka omistavat seudun kunnat ja VR.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme