Mainos
Mainos

Entistä useampi ulkomaalainen rikollinen karkotetaan

Suomesta karkotettavien määrä on yli kaksinkertaistunut muutamassa vuodessa.

Maahanmuuttovirasto päätti karkottaa viime vuonna 214 ulkomaalaista, kun kaksi vuotta aiemmin luku oli 80. Suurin osa on tuomittu rikoksista.

Poliisi ja rajaviranomaiset ovat tehneet aiempaa enemmän karkotusesityksiä. Tilanne muuttui vuoden 2009 kauppakeskus Sellon ampumavälikohtauksen jälkeen. Viisi ihmistä ja sen jälkeen itsensä surmannutta Ibrahim Shkupollia ei ollut karkotettu, vaikka hänellä oli rikostausta.

– Shkupollin tapauksen jälkeen ryhdyttiin kiinnittämään entistä enemmän huomiota asiaan, sanoo poliisitarkasta Per Ehrsten.

Aina karkotusta ei kuitenkaan voida panna täytäntöön. Helsingin poliisin ulkomaalaisasioiden yksiköstä kerrotaan, että joskus jotkut maat eivät suostu ottamaan vastaan karkotettavaa.

– Somalia on meidän murheenkryyni, kertoo ylikomisario Kaj Wahlman.

Lisäksi vailla kansalaisuutta olevien karkotus ei onnistu. Wahlmanin mukaan karkotuspäätöksen saaneita somalialaisia ja kansalaisuudettomia on Suomessa kymmeniä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme