Mainos
Mainos

Epäillystä asetarvikeviennistä Irakiin ei syytteitä

Epäillyt olivat mukana sotilastarvikkeiden viennissä, mutta poliisi ei pystynyt osoittamaan, että tarvikkeiden päätymisestä Irakiin olisi ollut vaaraa. Yksi epäillyistä oli liikemies Peter Fryckman.

Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto ei nosta syytteitä epäillystä asetarvikkeiden viennistä Irakiin. Keskusrikospoliisi epäili kolmea ihmistä törkeästä säännöstelyrikoksesta.

Yksi epäillyistä oli suomalainen liikemies Peter Fryckman.

Koiviston mukaan osa epäillyistä teoista ei ollut ollenkaan rikoksia. Osittain jutussa ei löytynyt riittävää näyttöä epäiltyjen syyllisyydestä.

Epäillyt olivat Koiviston mukaan mukana sotilastarvikkeiden viennissä, mutta poliisi ei pystynyt osoittamaan, että tarvikkeiden päätymisestä Irakiin olisi ollut vaaraa.

Myöskään siviilitarvikkeiden ja niin sanottujen kaksikäyttötuotteiden viennistä Irakiin ei ollut riittävää näyttöä.

Sotilastarvikkeiden vienti Irakiin oli epäiltyjen rikosten tekoaikaan 2002 ehdottomasti kiellettyä. Myös muuhun vientiin olisi tarvinnut erikoisluvan.

Vientikielto oli osa Saddam Husseinin hallinnon vastaisia kansainvälisiä talouspakotteita, jotka kumottiin toissa vuonna Irakin sodan jälkeen. Asevientikielto on yhä voimassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot