Mainos
Mainos

Epäillyt lumeliitot osoittautuvat usein oikeiksi avioliitoksi

Huomattava osa Maahanmuuttoviraston ja poliisin lumeliittoepäilyistä on aiheettomia. Välisuomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen hallinto-oikeuksista keräämistä tiedoista selviää, että ainakin 40 prosenttia lumeavioliitosta epäiltyjen parien tekemistä valituksista menee läpi.

Määrä on hallinto-oikeuksien tekemä arvio. Kouvolan ja Oulun hallinto-oikeudet eivät vastanneet selvitykseen.

Lumeliitoilla tarkoitetaan oleskeluluvan vuoksi solmittuja avioliittoja. Pariskunta voi valittaa kielteisestä oleskelulupapäätöksestä oikeuteen. Hallinto-oikeuden erilaiset ratkaisut selittyvät usein sillä, että avioliiton aitoudesta saadaan lisätodisteita tai pari on esimerkiksi saanut lapsen tai muuttanut yhteen.

Maahanmuuttovirasto on viime vuosina evännyt lumeliittoepäilyn perusteella 100-200 oleskelulupaa. Helsingin ulkomaalaispoliisi arvioi, että lumeliittoepäilyt ovat lisääntyneet, mutta niitä ei tilastoida erikseen.0

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot