Mainos
Mainos

Epäily maastokuvioiden kopioinnista ei etene tarkempiin tutkimuksiin

Puolustusvoimat ei lähde selvittämään tarkemmin epäilyjä, joiden mukaan venäläiset olisivat kopioineet M05-maastopuvun kuosin omiin pukuihinsa.

- Maavoimien materiaalilaitosta kiinnostaa kyllä asiaan liittyvien teknisten yksityiskohtien selvittely, muta toistaiseksi tämä tilanne ei johda perusteellisempiin tutkimuksiin, maavoimien tiedotuspäällikkö Lauri Inna kommentoi.

Innan mukaan eri kansallisuuksien maastokuvioiden samankaltaisuutta ei nykyaikana voida estää, vaikka samankaltaisuutta pyritään välttämään.

Taloussanomien verkkolehti kertoi tiistaina, että Venäjän joukkojen Jeger-nimisissä asuissa olisi samanlainen kuviointi kuin Suomen puolustusvoimien uusissa M05-puvuissa. Havainnot perustuvat pelkkiin uutiskuviin.

- Pelkästään muutaman kuvan perusteella asiaa ei voida kiirehtiä, Inna sanoo.

Valtio on hankkinut maastopukujen kuvioille mallisuojan, joka kestää vuoteen 2011 saakka. Kuvio on suojattu, koska se on koko puvun kallein ominaisuus ja sen kehitteleminen on kestänyt vuosia.

- Puvuissa olevaa kuosia ei ole vain piirretty, vaan sen koko ja muodot ovat tieteellisesti haettu ja tutkittu, talousvarikon teknisen sektorin johtaja Raija Ketola kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme