Mainos
Mainos

Epäilykset kalvavat Helsingin huumepoliisissa

Parikymmentä Helsingin huumepoliisin huumetutkijaa on jäänyt sairauslomalle epämääräisten väärinkäytösepäilyjen takia.

Poliisin ylijohto on selvittänyt jo kuukausia onko Helsingin huumepoliisissa tapahtunut väärinkäytöksiä. Tänään parisenkymmentä huumetutkijaa jäi sairauslomalle työuupumuksen takia. Syynä eivät ole raskaat huumetutkinnat, vaan epämääräiset epäilykset.

Helsingin huumepoliisi on Suomen tehokkaimpia poliisiyksiköitä. Tänään se kertoi helsinkiläisestä asunnosta tehdystä 150 kilon hasistakavarikosta. Huumepoliisin käytävät Pasilan poliisitalossa olivat kuitenkin tyhjät.

Poliisin ylijohto aloitti kesällä poliisihallinnon sisäisen laillisuustarkastuksen huumepoliisissa.

- Olemme kuulleet huhuja, että olisimme olleet yhteyksissä joihinkin rikollisiin ja meidän kautta olisi mennyt tietoa joihinkin rikollispiireihin. Nämä väitteet ovat täysin perättömiä, kertoo Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio.

Huumepoliisilta ei ole kysytty laittomuuksiin liittyvistä väitteistä mitään.

- Tässä on nyt joku taho, jolle ei sovi, että Helsingin huumeryhmä tutkii järjestäytyneen rikollisuuden ydintä. Me olemme ymmällämme siitä, kuka haluaa meidät pois tästä tutkinnasta, Aarnio toteaa.

Valtakunnansyyttäjänvirastossa selvitetään nyt onko Helsingin huumepoliisin tutkijoita syytä epäillä rikoksesta eli aloitetaanko jutussa esitutkinta. Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto on luvannut kertoa päätöksestä maanantaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot